akarmi2

akarmi2

Nyílt levél a Jesszuskához

2008. október 26. - Missred
 
   Mentegetőzés ide vagy oda, a mi családunk nem kifejezetten vallásos. Részemről semmi bajom Istennel, Allahhal, Buddhával, a napistenekkel és más felsőbb irányítókkal. Nem érzem magam feszültnek egy templomban, sőt. Még nem tudom, miben hiszek. A Sorsban mindenképpen, de nem ész nélkül. És hogy miért írom ezt?
Mert arra gondoltam, hogy olyat teszek, amit még sosem. Tényleg sosem, amennyire emlékeim nem csalnak meg, bár gondolom Anyu azért kisegít vagy megerősít majd ebben. Akarok írni a karácsonyi jótevőnek
 
De nem tudom, hogyan kezdjem? Az Apukám biztosan azt mondaná, hogy írjam ezt: Kedves Jesszuska! Ő már csak így hívja, mert mifelénk a karácsony nem valami búskomor, komoly ünnep, hanem jókedvű és nevetéssel teli családi összejövetel. Komolyak csak addig vagyunk, míg elénekeljük a Mennyből az angyal című dalt. Na de aztán :)
Aztán nem akarok az északi hagyományoknak megfelelően a Télapónak írni, bár nekem sokkal szimpatikusabb a pocakos öregúr, mint Jézus. Mármint mentalitásban. Talán mert sosem voltam, nem vagyok és remélem nem is leszek olyan, vagy még fele olyan komoly sem, mint Jézus. 
Nahh. most, hogy ezen túljutottam, lássuk csak mit is szeretnék.
 
Kedves Jézuska!
 
Talán még sosem fordultam ily nyíltan Hozzád, úgy gondolom itt az ideje, hogy megtegyem. Igazán nem tudom, mit is illik írni egy ilyen levélben. Sejtéseim vannak ugyan, hogy felnőttként mit illik: egészséget az egész családnak és barátaimnak, hosszú és boldog, gondtalan életet szeretteimnek és utolsó sorban magamnak. 
De ha ezen is túljutottam, akkor rátérhetek a lényegre?
Nagyon, de nagyon szeretnék egy bordás, öntöttvas serpenyőt, amit Apával már kinéztünk az IKEÁ-ban. A konyhához kapcsolódik a másik tárgy is, amire vágyom: egy tésztagép. Az a fajta, amit az asztallaphoz lehet rögzíteni és nyújtani, formázni lehet vele a tésztát a hengerek között. Lehet, hogy ritkán veszem majd elő - bár nem ez a tervem - de tegnap rájöttem, hogy mennyivel olcsóbb itthon gyártani a tésztát, mint venni és gyakorlatilag 10 perc alatt kész is lenne.  Csupa olyan dolog, ami gyorsabbá, praktikusabbá és fantáziadúsabbá teszi majd a mindennapokat és mivel ez egyben a hobbim is, két legyet ütnék egy csapásra
Köszönöm!
 
 
Letudtam. Most már csak várni kell. Furcsa érzés: izgalmas és nagyon, de nagyon kíváncsivá tesz :)

A bejegyzés trackback címe:

https://akarmi2.blog.hu/api/trackback/id/tr86591281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkorka 2008.10.27. 19:53:19

És azt a tényt sem lehet elhanyagolni, a tésztagépet milyen kiválóan lehet máshoz is használni, pl. süthető gyurmához... :)))

72482 2008.10.28. 08:09:57

De szuper! :) Meg is lódult a fantáziám :) köszi a tippet!
süti beállítások módosítása