akarmi2

akarmi2

Futár lép?

2010. február 25. - Missred

 

 Mostanában sok mindent rendelünk Apával interneten. Persze ezt csomagszállító és futár cégek szállítják ki.

Szállítják? Na itt álljunk meg egy kicsit. Kevés kivételtől eltekintve mindig van velük gond. Vagy velünk? Nem is tudom.
Az elsődleges gondjuk, hogy dolgozunk és nem vagyunk otthon. Micsoda dolog ez, hogy mi hétköznap délelőtt és kora délután nem vagyunk otthon? Ugye? Mert jaj szegény így aztán nem tudja kézbesíteni a csomagot.

Ámde! Minden egyes alkalommal fel szoktuk tüntetni a rendelésnél a megjegyzésben, hogy milyen telefonszámon kérünk előre értesítőt, hogy mikor várható a szállítás. Kérjük, hogy a diszpécser/operátor szíveskedjen (! még ő szíveskedjen, eh... amikore belőlünk él!) felvenni velünk a kapcsolatot, hogy mikor várhatjuk a futárt, vagy egyeztessünk időpontot.
De ez Magyarország.... Szánalmas, hogy erre az esetek 99%-ában nem kerül sor. Ha érdeklődnék, még ők vannak megsértődve, hogy mit nyaggatom őket. Mikor esik már le nekik a tantusz, hogy tovább kell lépni? Ez a jövő kereskedelme és ha megrendelek egy árut belföldön, akkor még rükvercben is 2 napon el kellene juttatni hozzám, mert nem 2-3 hét múlva akarom, hanem minél hamarabb. Ergo annál hamarabb is fizetek.

Azért hangsúlyozom a belföldet, mert külföldről is szoktunk rendelni. Igaz, az e-bay előre fizetős vásárlási lehetőség, viszont még egyszer sem fordult elő, hogy ne kaptuk volna meg, amit kértünk. Példának itt a madagaszkári vaníliám. Kinéztük, megrendeltük csütörtök este, pénteken postára adták és következő héten kedden én mentem érte a postára, mert hétfőn azt írta a postás, hogy nem fért a postaládába és inkább nem hagyta ott. Számuljak csak ki, hány munkanap volt ez! 2. Jó-jó, tudom, a repcsi elhozta hétvégén, na de akkor is!
Most meg pl. rendeltem egy könyvet. Antikváriumból és már 2 éve feliratkoztam rá. Engem is meglepett :) Szóval végre megrendelhettem. Múlt héten hétfőn, vagyis 15-én. Most meg már következő hét csütörtök van és azon kívül, hogy látom a csomagkövető rendszerben, egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudnak felhívni, hogy mikor jönnének. Most akkor én telefonálgassak megint, hogy mi van? Na neeeem....

 

egy csomag sorsa Mo-n 2010-ben.... siralmas

Amitől eldurrant az agyam, hogy oda van írva, hogy ,,zárt lépcsőház'' 2x is. Azon a napon történetesen át tudtuk volna venni, de hogy nem járt nálunk senki ez ügyben, meg nem nyomta a kaputelefont és a telefonom sem csörgött, hogy pl. ott áll lent, az biztos! Felháborító. Most azt látom, hogy ma megint kiadták szállításra, baromi kíváncsi vagyok, sikerül-e nekik? Mivel dolgozunk.  Közben azon mosolygom, hogy szerintem ma megkapjuk az értesítőt azokról a csomagokról, amiket Hongkongból, Kínából valahonnan és Ausztráliából, vagy az USA-ból rendelt Apácska pár napja.

Mindent egybe vetve, fogalmam sincs, minek kellene történnie ahhoz, hogy nálunk fejlődjön ez a futárszolgálatos dolog. Persze most mind védené a mundért, ha ezt olvasná. Azért azt is el kell mondjam, hogy amikor pl. a mosógépet rendeltük, akkor olyan, de olyan kedves volt a futár, hogy elámultunk rajta. Pedig kétszer is jött, mert némi félreértés miatt - inkább az eladó cég bénasága miatt - először vissza kellett vinnie a jószágot, majd újra kiszállítani. Szava sem volt, sőt! Illetve volt, amikor kicsomagoltuk, hogy Hű de gyönyörű!  Kapott is szép borravalót. Vagy aki a kondigépet hozta, az is rendes volt, mert ő volt a szervízvezető, és bár ki volt kötve, hogy nem hozzák, csak a kapuig, mégis segített Apának felcígölni az előszobáig. Szóval van ellenpélda is, csak kevés.

Ez az ország ma még nem jutott el arra a szintre, hogy az igényelt szolgáltatásokat olyan szinten tudja nyújtani, amit elvárnánk. Nem hiszem, hogy nekünk lennének magasak az elvárásaink. Másoktól hasonló élményeket hallok. Pl. internet szolgáltató cserénél is jó, ha előrelátó az ember és addig nem mondja le a régit, míg az újat be nem kötik. És ha ott az áll, hogy erre 30 napon belül kötelesek, akkor abban biztosak lehetünk, hogy a 30. napon fognak megkeresni. Nehogymár hamarabb jó legyen nekünk. 
Talán egyszer felnövünk a feladathoz és akkor már élmény lesz úgy vásárolni, hogy leül az ember a gép elé, kinézi, mit is szeretne és megrendeli. Hozzá kell tennem azt is, hogy pl. napi élelmiszert nem szívesen vásárolnék így. Ott ragaszkodom hozzá, hogy elmolyolgassak a zöldség és a gyümölcs válogatásával, hogy elolvassam a címkén az apró betűs részeket is. Szerencsére nem olyan háztartást vezetek, ahol készételekkel van tele a fagyasztó. Nálunk maximum zöldséget, halat, csirkét, disznóhúst találni benne. Meg a saját készítésű kenyeret, amit azért tartok ott, mert nincs benne semmi tartósítószer, és nem esszük olyan iramban, hogy 2 cipó 3 nap alatt elfogyjon. De jó így, mert mielőtt ennénk, felteszem a hűtőbe, hogy kiengedjen.

Visszakanyarodva a futárokhoz, azt kívánom nekik, hogy ha meg akarnak élni ezen a kemény piacon, kapják össze magukat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akarmi2.blog.hu/api/trackback/id/tr106591437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sofn 2010.03.08. 17:06:21

Szia Bodza:) megint nagyon jót írtál ám! megkaptad remélem azért a könyvedet. Gyors kérdés: honnan rendeltél madagaszkári vaníliát? nagyon érdekelne a dolog:) Köszi!!!

72482 2010.03.08. 20:58:16

Szia sofn :) Nem, még nem, de senki föl nem emelné a telefont. Az antikváriumponthu küldött emailt, hogy visszakapták a csomagot és 3 napon belül újra kiküldik. Most már a fülem botját sem vagyok hajlandó mozgatni. Bosszant, de akkor igyák meg a levét. Még jó, hogy nem fizettem ki előre. E-bay-en rendeltük Apával, megkérdem emlékszik-e kitől és informállak. :)

sofn 2010.03.08. 21:23:05

Oooo, akkor ez így nem jó! Nekem eddig minden GLS-el jött és praktikusan a munkahelyemre, de megkaptam rendben:) nem is nagyon tudnám máshol átvenni őket.. Remélem, aért majd megkapod a könyvet, bosszantó, hogy ennyit vártál rá, és így eltolják Neked:/ Megköszönném, ha emlékezne rá, de bepróbálom majd a Culinarisba is azért, úgyis akarok még jófajta sót is venni a meglévők mellé:)

Apácska 2010.03.08. 21:23:17

Szia! Tőlük rendeltük, egész jó a pozitív visszajelzéseik aránya:) http://myworld.ebay.com/vanillaproducts Apácska
süti beállítások módosítása