akarmi2

akarmi2

Örök álmodozás

2009. június 19. - Missred

 

 Én egy javíthatatlan és örök álmodozó maradok.

Ma hírolvasás közben belebotlottam a neten egy hirdetésbe. Brazil ingatlanokat hirdettek. És ráadásul olyan kedvező feltételekkel, hogy elgondolkodtam rajta.
Na nem mintha lenne pénzünk, de mégis.  Ilyenkor fohászkodni szoktam, hogy nyerjek a lottón. Mert ha nyernék, akkor ebbe biztosan belevágnék. Hiszen annyi pénzért, amennyiért itthon egy 80 nm-es kis kertes házat lehet venni, a tengerparton 130 nm-es villát - haciendát - lehet építtetni saját medanszijéval és ,,örökpanorámás" kilátással az ósönre.

Tehát terv: hazafelé tankolok. És veszek tejszínhabot a tortához. Ööö... hogy jön ez ide?  Ja igen! Bemegyek a lottyózóba és veszek lottyót is. Nem fog érdekelni a 32 fokos hőség, mert arra fogok gondolni, hogy megnyerem a lottyót és elutazunk az örök 27 fokos, szellős, évente 320 napos nappal rendelkező, fehér homokos tengerpartra és ott hasalunk majd az ósönben. Vagy a saját medanszijénk partján.  Halat eszünk hallal, sütve, grillezve, pálmafák árnyékában, vagy a parton kis cancun alatt. Legnagyobb gondunk az lesz, hogy mekkora pipát és békauszonyt vásároljunk, és hogy csattogjunk be a delfinek közé a korallzátonyhoz.

A kertünkben két nagy pálmafa közé kétszemélyes puha függőágyat feszítünk ki és a legmelegebb órákat abban heveerészve töltjük. Salátát ropogtatunk, édes gyümölcsöket eszünk ebédre és este hófehér lenvászon ruhába öltözve, mezítláb sétlálunk a naplemenésben, természetesen a homokos parton.

Reggel még a hűvös hajnalban letusolnék - Apa meg ott horkolna a szellős, nagy hálószobában, aminek az ajtaja és az ablaka előtt lengedezne a fehér selyemfüggöny - körbesétálnék a birtokon. Meglocsolnám a buja virágos bokrokat. Egy forró teával a kezemben kiülnék a verandára és várnám, ahogy beindul az élet. Akkor becsattognék a konyhába, összeütnék egy könnyű reggelit. Pl. egy habos eper-kiwi turmixot, meg pirítóst mézzel grillezett karambolával. Fejembe csapnám a szalmakalapom - mifelénk itthon kalmaszalap  - és kisétálnék a városba.

Színes, zajos, illatos piacon bóklásznék, hatalmas fonott táskával. Mindig csak fehéret hordanék, vékony bő nadrágot és lenge, ujjatlan felsőt. Csokibarna lennék és ott kutakodnék a friss zöldségek, halak, rákok, kagylók közt. Néha egy színes kendőt vennék magamnak, amivel összekötném a hajam, vagy elmennék egy manikűröshöz. Ismerősöknek és rokonoknak színes lapokat küldenék a hagyományos postával. Még az is lehet, hogy robogóra pattannék.
Hazafelé a zsákmánnyal már azon törném a fejem, hogy mit készítsek vacsorára. Gyümölcskoktélokat iszogatnánk - only alkohol free - délután és a medencében háton úszkálva azon mosolyognék, hogy mit csinálnék itthon? Güriznék, mint most és arra gondolnék, hogy dejó, hogy már nem fűtünk, egy kicsit kevesebb a rezsi. Ott meg eszembe sem jutna, hogy fűteni kellene  
Bogarásznék a kertben, unalom ellen füvet nyírnék és leveleket gereblyéznék. Lenne egy kis kőkertem is, ahol lehetne meditálni, ha esetleg az ósön látványa már túl mozgalmas lenne.

Ááááááá....... bárcsak nyernék a lottón! Kiköltöztetném az egész családom

Amúgy meg innen indult az álmodozás: Coral Beach.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akarmi2.blog.hu/api/trackback/id/tr906591361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

101055 2009.06.21. 12:15:39

Ez egy szép álom. Még ha nem teljesül akkor is.

72482 2009.06.22. 09:26:28

Igen. És mivel most sem nyertem a lottón, így még az is marad. De legalább több lett a megnyerhető összeg! Nézzük a jó oldalát a dolgoknak :)))))))

101055 2009.06.28. 12:02:19

Nézhetjük. Ezzel nekem csak egy problémám van. Nyereményösszeg nagyságától függetlenül, soha nem lottózom. :))

72482 2009.06.29. 14:26:44

Úgy nehéz :) ez igaz.

73692 2009.07.06. 11:38:18

Hirtelen nem értettem miért akarsz örökpanorámát az Auchan-ra :DDD

72482 2009.07.06. 11:51:50

Jajj ez jó :)))))))))) de inkább a zöld óceánt bámulnám, mint a piros auchant :))
süti beállítások módosítása